Annonse for Rauma

Annonse for Rauma

For noen år siden hadde Rauma en annonsekampanje for å få flere folk hit. Kommunens slagord var (og er) "Verdens beste kommune for naturglade mennesker". Jeg fikk spørsmål om jeg kunne skrive en tekst til annonsen, ledsaget av et portrett av meg selv. Her er annonsen og teksten. Den ble rykket inn på helsidesformat i helgebilagene til flere av landets største aviser.

******

Rauma jobber for å få flere folk hit. Men jeg syns vi greier oss helt fint som det er jeg. Vi har alt vi trenger. Kino, og nytt kulturhus og kaffe latte og Dagens Næringsliv i postkassa og treningssenter og småbåthavn og selvbetjening på polet og pistolhall og karateklubb og lysløype og fotballag og masse arbeidsplasser. Og fjellfestival og rockefestival og bluesfestival og runderenn hver tirsdag.

De har sikkert alt dette i byen også. Jeg vet det. Forskjellen er at vi slipper alt det andre. Alt maset. Rushtrafikk og rødt lys og barnehage på feil side av byen og A-gjenger og B-gjenger og – for ikke å snakke om boligprisene. Fra Majorstua er det én time til flyplassen. Akkurat som fra Åndalsnes. Men her kan du kjøpe ei svele med brunost på ferja. I byen har de heller ikke lakseelv, ørretvann og rypeterreng.

Vi har alt vi trenger. Og slipper alt vi ikke trenger. Det er helt sant. Jeg flyttet til Isfjorden for 25 år siden. Jeg håper jeg blir begravet her. I mellomtida vil jeg ha det beste ut av livet.

Del med andre